Olimpijski odbor

Mostarac predstavljao BiH na Svjetskoj konferenciji u Monacu

Sci-Tech / Flash | 21. 03. 2017. u 08:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješne organizacije 2011. i 2014. godine, Monaco je i ove godine pod organizacijom Međunarodnog olimpijskog odbora, ugostio najbolje stručnjake iz polja sportske medicine i ortopedije.

Zahvaljujući svom predanom radu i talentu, rame uz rame sa svjetskim stručnjacima kao što su dr. Bill Moreau, dr. Jonathan Drezner, dr. Guri Ekas, prof.dr. Willem van Mechelen bio je mladi Dženan Jahić, što je najbolje priznanje i poticaj za njegov budući rad.

Izvršni odbor Olimpijskog odbora BiH delegirao je dr. Dženana Jahića kao svog predstavnika na IOC Svjetskoj konferenciji o prevenciji ozljeda i bolesti u sportu. Inače, Jahić je član Zdravstvene komisije Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine, priopćeno je.

''Mnogo mi znači što sam bio u epicentru događanja koje organizira Internacionalni Olimpijski odbor. Predavači i sudionici su bili iz svih zemalja svijeta. Stekao sam značajna poznanstva. Najviše me fascinirao dr. Bill Moreau iz SAD-a, generalni direktor sportske medicine Olimpijskog odbora Sjedinjenih Američkih Država. Meni kao doktoru medicine, i specijalizantu iz ortopedske kirurgije, bilo je veoma zanimljivo i korisno. Kroz višegodišnje bavljenje sportskim plesom, naučio sam mnogo toga. Ova konferencija dala mi je dodatnu viziju na sve to – jedan novi pogled. Prevencija u sportu je krucijalna stvar, i nadam se da ću svojim znanjem i novim iskustvom koje sam stekao na ovoj konferenciji pomoći razvijanju svijesti o sportu kod nas'', rekao je Jahić.

Kopirati
Drag cursor here to close