Projekt podrške

Mostar: Započela realizacija projekta socijalizacije djece iz ruralnih područja

Sci-Tech / Flash | 22. 09. 2015. u 13:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je započela realizacija projekta koji će omogućiti socijalizaciju djece predškolskog uzrasta iz ruralnih područja u općini Mostar, s posebnim fokusom na djecu iz obitelji raseljenih osoba i povratnika.

Kako je priopćeno iz Gradske uprave Mostara, radi se o projektu "Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma", koji je potpisan 20. kolovoza, a čiji je cilj unaprjeđenje multisektoralnog pristupa socijalne zaštite i inkluzije.

U sklopu ovog projekta, u područnoj Osnovnoj školi Vojno i područnoj Osnovnoj školi Gubavica dva puta tjedno bit će otvoreni mobilni vrtići u trajanju po dva sata, a djeca predškolskog uzrasta iz Gubavice i Vojnog proći će predškolske pripreme u skladu s Planom i programom rada SOS mobilnih vrtića.

Potpisnici projekta su Gradska uprava Grada Mostara, Povjerenstvo za socijalnu skrb i inkluziju Grada Mostara, Centar za socijalni rad, Dom zdravlja Mostar, Osnovna škola Zalik, Osnovna škola Ivana Gundulića, Policijska uprava Mostar i SOS Kinderdorf International predstavništvo u BiH, a projekt će se provoditi do kraja godine.

Kopirati
Drag cursor here to close