Save the children

Mostar: Započela realizacija projekta o ishodima učenja u HNŽ

Sci-Tech / Flash | 22. 08. 2016. u 20:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je započela realizacija projekta 'Implementacija ishoda učenja za jezično - komunikacijsko područje HNŽ (2016-2018.), u organizaciji Save the children.

Inače, ovaj projekt se provodi u svrhu jačanja socijalnog uključivanja, te jednakog i kvalitetnog obrazovanja za podršku uspješnog razvoja sjeverozapadnog Balkana od 2016. do 2018. godine, odnosno kako se navodi iz Save the children za područje BiH, Crne Gore i Srbije.

U ovaj, danas započeti, projekt uključeno je 99 učitelja i nastavnika hrvatskog i bosanskog jezika, te nastavnici razredne nastave i odgajatelji s područja HNŽ. Save the chilrden ovaj projekt realizira uz pomoć Pedagoškog zavoda Mostara, Zavoda za školstvo, te ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ.

Kako je istaknuto ovaj projekt je vrijedan milijun i 600 000 KM, te će u naredne tri godine biti proveden u šest županija Federacije BiH. Nastavno osoblje s područja HNŽ će proći kroz ovaj projekt u naredna tri mjeseca.

Na samom otvaranju prisutnima su se obratili i zaželjeli uspješan rad direktorica Pedagoškog zavoda Sabaheta Bijedić, direktor Zavoda za školstvo Željko Ćorić, predstavnica ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, te voditelji projekta iz organizacije Save the children.

Nešto kasnije prisutne je pozdravio i ministar Rašid Hadžović koji je prosvjetnim radnicima zaželio puno primljenog znanja od implementatora projekta kako bi ga kasnije mogli provesti na području HNŽ i tako pospješiti obrazovanje u ovoj županiji.

Radionica ovog projekta održava se u Osnovnoj školi 'Silvija Strahimira Kranjčevića'. Kako je navedeno iz Save the children cilj projekta je da se osigura jednak pristup kvalitetnom, sveobuhvatnom i održivom predškolskom i osnovnom obrazovanju svoj djeci i učenicima u Hercegovačko – neretvanskoj županiji.

Kopirati
Drag cursor here to close