okrugli stol

Mostar: Sve škole pod jednim nebom

Sci-Tech / Flash | 24. 12. 2016. u 10:41 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neformalna grupa mladih iz Mostara organizovala je Okrugli sto koji se održao jučer, 23. prosinca 2016. godine s početkom u 17 sati u Hotelu Bristol.

Tema Okruglog stola bila je „Mirovni aktivizam u Gradu Mostaru“, a istom su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija iz Mostara poput Inicijative građanki i građana Mostara, ELSA-e Mostar, Vijeća Mladih Grada Mostara i nevladine organizacije „Kreni sad!“.

Sudionici Okruglog stola razgovarali su o postojećim aktivnostima na polju mirovnog aktivizma te o njihovim planovima za djelovanje u budućnosti. Zaključci Okruglog stola su da se djelovanje na ovom polju treba poboljšati te jasna opredijeljenost za organiziranje zajedničke aktivnosti u znak podrške narodu Sirije.

Ovaj projekat je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close