Asocijacija

Mostar: Srednjoškolci mijenjaju svoje školske klupe za radna mjesta

Sci-Tech / Flash | 20. 10. 2016. u 06:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini dana 21.10.2016., održava prvi Socijalni dan- dan kada srednjoškolci mijenjaju svoje školske klupe za radna mjesta.

Socijalni dan će se održati i u Mostaru koji je jedan od 10 gradova nositelja najvećeg projekta u Bosni i Hercegovini.

Socijalni dan je najznačajniji projekt srednjoškolaca koji de se implementirati u tekućoj godini dana, čija je srž da učenici na jedan dan svoje školske klupe zamjene radnim mjestima koju će osigurati lokalni poslodavci.

Projekt se implementira sa ciljem ukazivanja na vrijednosti praktičnog učenja i stvaranje zdravije lokalne zajednice suradnjom između poslodavaca i srednjoškolaca.

''Samim tim motivirati ćemo srednjoškolce da svojim radom doprinesu poboljšanju njihove lokalne zajednice, te potaknuti sadašnje i buduće poslodavce na investiranje u mlade naraštaje. Socijalni dan koji provode mnoge organizacije širom Europe počevši od Danske, Njemačke, Italije i Srbije novac najčešće doniraju u svrhu projekata za mlade na prostoru svoje zemlje. Ista situacija je i sa prvim Socijalnim danom Asocijacije srednjoškolaca u BiH koja de podržati omladinske projekte u svojim lokalnim timovima širom države'', priopćeno je iz Asocijacije srednjoškolaca.

U projektu Socijalni dan sudjeluje 10 gradova nositelja projekta kao i preko 40 lokalnih timova u okviru Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close