23. studenoga

Mostar: Seminar posvećen razvoju politika intelektualnog vlasništva

Sci-Tech / Flash | 21. 11. 2016. u 15:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni seminar posvećen razvoju politika intelektualnog vlasništva na sveučilištima i istraživačkim ustanovama bit će održan 23. studenoga 2016. u amfiteatru Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Seminar zajednički organiziraju Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) i Sveučilište u Mostaru, a cilj je podizanje svijesti o važnosti razvoja politika intelektualnog vlasništva na sveučilištima i istraživačkim ustanovama kao mjestima gdje su nastajala otkrića i izumi koji su poboljšali živote ljudi.

Znanje i tehnologija koji nastaju na sveučilištima i istraživačkim ustanovama mogu donijeti veliku ekonomsku i društvenu korist. Prenošenje otkrića iz laboratorija na tržište glavni je razlog za sveučilišta i istraživačke ustanove da razviju snažnu politiku intelektualnog vlasništva.

U radu seminara uz sudionike iz BiH sudjeluju i predstavnici Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO) iz Ženeve, te panelisti iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Poljske.

Kopirati
Drag cursor here to close