Od malih nogu

Mostar: Ovako se odgajaju budući inženjeri

Sci-Tech / Flash | 04. 06. 2015. u 06:47 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pet godina postojanja kroz radionice Centra za tehničku kulturu u Mostaru prošlo je oko 500 učenika. Glavni izazov Centra za tehničku kulturu je u što ranijoj dobi prepoznati talente, usmjeriti ih i omogućiti razvoj.

Ti isti mladi talenti sutra će biti stručnjaci i inženjeri kakvi stasaju u ovakvim sličnim centrima u razvijenim zemljama. U kreativnim radionicama Centra za tehničku kulturu Mostar se tijekom čitave godine odvija nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, studente i sve one koje zanima praktična tehnika.

Kroz proteklu školsku godinu kroz Centar za tehničku kulturu prošlo je stotinjak djece, a tema radionice bila je Tehnika bez granica.

''Ove godine uvodimo jednu novost u svom radu, kojom želimo uključiti još djece i ponuditi više mogućnosti za razvoj svojih sposobnosti kroz program: Ljetne škole tehničke kulture, koju ćemo održati od 6. do 10. srpnja 2015. godine. U programu Ljetne škole tehničke kulture planiramo djeci ponuditi rad u dvije kreativne radionice: Modelarstvo i Maketarstvo te Robotika čime će djeca kroz cjelodnevni rad usvojiti znanja iz ovih predmeta praktično izrađujući predmete te programirajući robote'', rekli su nam u Centru.

Više o Centru za tehničku kulturu i o iskustvima polaznika pogledajte u priloženom videu.

Kopirati
Drag cursor here to close