Studij i rad

Mostar: Kreirana platforma koja će studentima omogućiti da lakše nađu posao

Sci-Tech / Flash | 22. 09. 2016. u 12:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi su još jednom odlučili uzeti 'stvar u svoje ruke' i sami napraviti platformu i pokazati kako je vrlo jednostavno spojiti poslodavce i studente.

Napravljen je Online Student Service (OSS), koji je je zamišljen kao moderna i jedinstvena web platforma koja bi povezivala studente i poduzeća u jednu veliku zajednicu. Ovaj Student Service je ideja za projekat nastala nakon registracije Udruženja "Studentski Servis" s kojom je planirano omogućiti studentima kratkoročne poslove kako bi se poboljšali uvjeti studiranja.

''OSS je jedinstvena i moderna web platforma prva i jedina ovoga tipa u BiH.  Zamišljena je kao poveznica između studenata i poslodavaca, kao i poveznica između samih studenata.  Ideja je prije par godina nastala u inozemstvu.  Kada je član našega tima, točnije Kristian Marić, koji je ujedno i predsjednik,  otkrio da u inozemstvu ogroman postotak ljudi radi baš preko studentskih servisa. I tu je dobio ideju koja se razvijala do danas'', kaže Iva Đikić članica udruženja zadužena za suradnju s medijima.

Kako je objasnila, OSS prvobitno studentima nudi instant poslove i mogućnost zarade. Samim tim se, kaže, poboljšava kvaliteta studentskog života, te studenti stiču prakse u određenim oblastima.

''Bitno je istaknuti da će studenti pored raznh poslova na našoj web platformi imati mogućnost za ostvarenjem nagrada i ostalih povlastica koje ćemo s vremenom otkriti.  Što se tiče poslodavaca, oni imaju mogućnost smanjena pravnih i zakonodavnih troškova prilikom zapošljavanja studenta. Pored toga biti će u mogućnosti upoznati ostale poslovne partnere koji posluju s OSS-om prilikom domjenaka koje ćemo organizirati'', pojašnjava Đikić, dodajući da su glavni ciljevi njihove platforme poboljšanje studentskoga života, te poboljšanje životne sredine.

''Pored toga želimo uspostaviti vezu između studenata i poslodavaca, da bi se zadovoljile obostrane potrebe.  Planova za budućnost  ima zbilja puno. A mi radimo na tome da ih ostvarimo'', kaže Đikić dodajući da su neki od prioritetnih planova da OSS poslije Nove godine dobije aplikaciju i počne se širiti na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

''Najzanimljivi naš plan, po mom mišljenju je taj, da ćemo pokušati ostvariti da svaki dan odrađenoga posla se studentima računa kao radni staž.  Ako gledamo u malo dalju budućnost, planiramo se proširiti na cijeli Balkan'', kaže Đikić.


Inače, tim se sastoji od sedam osba, predsjednik udruge je Kristian Marić, koji je ujedno zadužen za poslovne partnere.  Osoba zadužena za suradnju sa sponzorskim partnerima je Dijego Šainović.  Za tehnički dio i samu izradu web platforme, te supporta koji će studenti imati na stranici zaduženi su Andrej Vasilj, Jozo Vasilj, te Antonio Aničić i Filip Ćorluka.  A osoba zaduzena za suradnju s medijima i PR je Iva Đikić.

''Za kraj bih pozvala sve studente da se datuma 1.10 registriraju na našoj web platformi www.onlinestudentservice.com , jer je to datum kada pokrećemo OSS. Do tada su svi u mogućnosti pratiti nas na našoj facebook stranici Online Student Service. '', kaže Đikić, ovom prilikom pozivajući sve poslodavce na registraciju i ostvarenje poslovne suradnje.  

 

Kopirati
Drag cursor here to close