Intera

Mostar: Konferencija Techday 2015 okupila više od 160 sudionika iz cijele BIH

Sci-Tech / Flash | 16. 12. 2015. u 15:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edukativna konferencija TechDay 2015 održana je jučer u INTERA Tehnološkom Parku u Mostaru. Više od 160 sudionika i sudionica iz biznis sektora kao i studenata tehničkih fakulteta, imali su priliku čuti mnoštvo kvalitetnih predavača i aktualnih tema, a u okviru ovogodišnje konferencije pored dva cjelodnevna tehnička treninga, održana su i dva dodatna smjera predavanja sa temama vezanim za nove Microsoft proizvode.

Konferencija je kroz predavanja vrhunskih eksperata iz struke odgovorila na pitanja kao što su, što je novo u svijetu IT-a, kako iskoristiti maksimalno resurse clouda za web aplikacije i kako proširiti datacentar.

"Microsoft Tech Day konferencija je IT konferencija sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, te je prvi put održana u Mostaru. Konferencija je okupila predstavnike lokalnih kompanija i veliki broj studenata tehničkih fakulteta. Posebno nam je drago što smo izabrali Tehnološki park INTERA koji okuplja mlade ljude koji pokreću vlastite biznise i nadamo se da će uz predstavljene Microsoft Cloud tehnologije unaprijediti svoje poslovanje", istakao je direktor Microsoft BiH, Omar Krivošija.

Naglašavajući da je pozitivno iznenađen zanimanjem za TechDay konferenciju, direktor Cloud i Enterprise odjela Microsofta za središnju i istočnu Europu, Eugen Piric, naveo je da je upravo velik broj sudionika i sudionica konferencije dokaz da su Microsoft i Cloud tehnologije prepoznate kao dobra rješenja za uspješnije poslovanje.

''Sigurni smo da će Cloud rješenja u budućnosti omogućiti mnogo veći utjecaj na rast privrede i na obrazovanje, a samim tim i investicije koje se grade na globalnom i lokalnom nivou će doprinijeti i razvoju Bosne i Hercegovine", rekao je Piric.

Kompanija Microsoft Bosna i Hercegovina osnovana je sredinom 2006. godine. U cijelosti je u vlasništvu Microsoft Corporation, Redmond, WA i posvećena je razvoju bosanskohercegovačkog IT tržišta.

Primarna djelatnost Microsoftovog ureda u Bosni i Hercegovini je razvoj prodajne mreže, uključujući marketing, konzultantske usluge, organizaciju stručne i tehničke podrške.

U suradnji s domaćim partnerskim kompanijama, Microsoft posvećuje posebnu pažnju omogućavanju razvoja cjelovitih, pouzdanih i skalabilnih rješenja koja će zadovoljiti specifične poslovne potrebe korisnika u Bosni i Hercegovini, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close