Ljetni kamp

Mostar: Karađoz-begova medresa domaćin ljetnog access kampa

Sci-Tech / Flash | 23. 08. 2016. u 13:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karađoz-begova medresa u Mostaru bit će domaćin petodnevnog Ljetnog Access kampa za polaznike Access programa učenja engleskog jezika u periodu od 25. do 29.8.2016. godine.

Access ljetni kamp suorganiziraju Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i nevladina organizacija Američka vijeća za međunarodno obrazovanje Sarajevo uz podršku veleposlanstva SAD u Sarajevu.

Sudionici na ovogodišnjem Kampu su 100 polaznika Access programa iz šest škola: Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, Karađozbegove medrese u Mostaru, Medrese 'Džemaluddin Čaušević' iz Cazina, Katoličkog školskog centra iz Travnika, Mješovite srednje škole Travnik i Srednje mješovite škole Žepče.

Predavači na kampu su domaći i američki profesori, te stručnjaci iz različitih oblasti obrazovanja i profesionalnog napredovanja. Osim prilike da usavršavaju svoj govorni i pisani engleski jezik, polaznici kampa će imati mogućnost da uče o kulturi i narodima SAD, da se međusobno upoznaju i druže, stvaraju nova prijateljstva i stiču neophodne akademske vještine, ali i da upoznaju kulturno i povijesno naslijeđe Bosne i Hercegovine
tijekom planiranih izleta u okolne povijesne gradove i mjesta.

Svečanost otvaranja kampa planirana je za četvrtak, 25.8.2016. godine sa početkom u 14:45 sati, a svečanost zatvaranja kampa i prezentacije rezultata planirana je za ponedjeljak, 29.8.2016. godine sa početkom u 11:15 sati.

Svečanom otvaranju i zatvaranju Kampa prisustvovat će visoki dužnosnici veleposlanstva SAD u Sarajevu, Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te mnoge druge zvanice iz kulturnog, političkog i javnog života Mostara, priopćeno je iz Karađoz-begove medrese.

Kopirati
Drag cursor here to close