Konferencija

Mostar: Integracija i obrazovanje u multietničkim zajednicama

Sci-Tech / Flash | 06. 11. 2014. u 12:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nansen dijalog centar Mostar organizira konferenciju ''Integrirano obrazovanje u multietničkim zajednicama'', koja će se održati u subotu, 8. studenoga u "Princess“ sali hotela "Mepas“ (VI sprat) u Mostaru, s početkom u 9:30 sati.

Cilj konferencije je jačanje dijaloga ključnih aktera u procesu reforme obrazovnih politika na području Hercegovačko-neretvanske županije(HNŽ). Na konferenciji će se prezentirati zaključci i preporuke nedavno održanih dijalog seminara na temu integracije obrazovanja u multietničkim zajednicama.

Ovom prilikom razgovarat će se i o uspješnim modelima integriranog obrazovanja u multietničkim zajednicama u regiji kroz prezentacije Nansen centara iz Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji će se prezentirati i 'Priručnik za nastavnike/profesore u oblasti promoviranja kulture tolerancije i poštivanja raznolikosti u školama' realiziran u okviru suradnje NDC-a Mostar i Multikulturnog centra iz Praga, Češka Republika.

Na konferenciji će sudjelovati direktori, nastavnici i učenici škola iz HNŽ-a, predstavnici Grada Mostara i Županije, kao i lokalnih i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjem obrazovanja, priopćeno je iz NDC-a Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close