Otvoren MostiMUN 2015.

Mostar domaćin za 120 studenata iz 20 zemalja

Sci-Tech / Flash | 22. 04. 2015. u 12:02 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvaranje sedme po redu međunarodne studentske konferencije modela Ujedinjenih naroda – MostiMUN 2015. upriličeno je u srijedu 22. travnja, u konferencijskoj sali u Studentskom hotelu Mostar.

''Radi se o simulaciji rada Ujedinjenih naroda te smo i ove godine domaćini za 120 studenata koji dolaze iz više od 20 zemalja iz Europe i svijeta kako bi sudjelovali na ovim sjednicama'', rekla je za Bljesak.info Enida Adžagić, PR manager konferencije MostiMUN 2015.

Sudionici će biti podijeljeni u pet vijeća: Vijeće sigurnosti, Vijeće za ljudska prava, G20, Afrička unija i Povijesno vijeće sigurnosti, čiji će rad pratiti predsjedatelj vijeća, kao i glavni tajnik.

''Ove godine studenti će raspravljati o temama: Mir i sigurnost u Somaliji, Islamska revolucija u Iranu, Maloljetnički brak, Jeruzalem i zaštita kulturnog naslijeđa, Ravnopravnost spolova i osnaživanje žena u arapskoj regiji, Ekonomske sankcije kao prikladno sredstvo za rješavanje sukoba i druge aktualne teme'', govori Adžagić.

Zatvaranje konferencije planirano je 26. travnja u 10 sati u Gradskoj vijećnici Mostar. Organizacijski tim MostiMUN-a čine studenti s Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i sa Sveučilišta u Mostaru koji već sedam godina zajedno rade na ovom projektu.

Kopirati
Drag cursor here to close