Sveučilište u Mostaru

Mostar domaćin DAAAM konferencije

Sci-Tech / Flash | 27. 10. 2016. u 11:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije bio je nazočan danas na otvaranju DAAAM (Danube Adria Association for Automation and Manufacturing) International Week 2016 u sklopu kojeg je, između ostalog, planirana međunarodna doktorska škola, radionice Međunarodne inženjerske akademije, radionice Synergy Network asocijacije te središnji događaj, 27. Međunarodni DAAAM simpozij iz područja inteligentne proizvodnje i automatike, priopćeno je.

Kako je tijekom otvaranja istaknuto, DAAAM je međunarodna asocijacija koja se bavi organiziranjem znanstvene, akademske i gospodarske suradnje, te nudi svjetski forum za inženjere, istraživače, znanstvenike i gospodarstvenike o trenutačnom statusu i utjecaju napredne proizvodnje i automatiziranja.

''Naše Sveučilište, kao akademska zajednica profesora, suradnika i studenata nastalo je na idealima znanosti i humanizma, i skoro pola stoljeća obrazovanjem i znanstveno – istraživačkim radom daje doprinos svekolikom razvitku naše zajednice'', kazala je u obraćanju prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru.

''Potaknuto pozitivnim iskustvima dugogodišnje tradicije organiziranja međunarodnih znanstvenih konferencija, sretna sam što se ovih dana na našem Sveučilištu 27. put za redom održava DAAAM simpoziji, kojega organiziramo zajedno s Međunarodnom organizacijom za znanstvenu, tehničku i akademsku suradnju i DAAAM International Vienna, uz snažnu potporu uglednih pojedinaca u međunarodnim znanstvenim asocijacijama'', istakla je rektorica Ostojić.

''S osobitom radošću prihvatio sam da kao član predsjedništva Bosne i Hercegovine budem pokroviteljem ovog iznimno značajnog Međunarodnog simpozija, kojega suorganizira Sveučilište u Mostaru, jedino Sveučilište u Bosni i Hercegovini na kojem se nastava izvodi na hrvatskom jeziku. Razlog više mom zadovoljstvu je i činjenica da ćemo danas, a temeljem Odluke Senata Sveučilišta uvaženom znanstveniku, humanisti, profesoru i kozmonautu Alexeyu Eliseevu za izniman doprinos u području znanstvenog stvaralaštva i promoviranju Sveučilišta u Mostaru i njegovom afirmiranju u svijetu dodijeliti počasni doktorat znanosti'', kazao je otvarajući Simpozij dr. Dragan Čović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Inače, tijekom 26 godina postojanja, aktivnosti DAAAM International Vienna podržalo je preko 10.000 znanstvenika i stručnjaka iz 50 zemalja širom svijeta. U zadnjih 5 godina DAAAM International Vienna fokus stavlja na aktivnosti koje se odnose na regionalnu i globalnu dugoročnu suradnju među sveučilištima.

Kopirati
Drag cursor here to close