Međunarodni kongres

Mostar domaćin 16. internacionalnog euroazijskoga kongresa gastroentrologa

Sci-Tech / Flash | 26. 04. 2017. u 09:58 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 200 medicinskih stručnjaka počet će se okupljati od četvrtka, 27. travnja, u Mostaru gdje će se održati 16. međunarodni euroazijski kongres gastroenterologa i hepatologa te 6. znanstveni simpoziji gastroenterologa i hepatologa BiH, u organizaciji Euroazijskoga udruženja gastroentrologa, Asocijacije gastroentrologa i hepatologa BiH te Udruge kirurga Federacije BiH.

Svečano otvorenje kongresa bit će u 10 sati, u hotelu MEPAS, a otvorit će ga Marinko Čavara, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine.

Prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru kazao je u izjavi za Fenu kako će kongres, koji će trajati od 27. do 29. travnja, okupiti eminentne stručnjake iz područja gastroenterologije, infektologije i abdominalne kirurgije, te obiteljske medicine iz 15 zemalja svijeta, a među njima će biti specijalisti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Japana, Bangladeša, Albanije, Kosova, Azerbejdžana, Amerike...

Dodao je kako je svoje sudjelovanje na skupu potvrdilo i više od 75 eminentnih liječnika iz Turske.

Neke od tema koje će biti zastupljene na kongresu su gastroenterologija, hepatologija, pakreatologija, upalne bolesti crijeva i onkologija u gastroenterologiji, te abdominalna kirurgija.

- Ovaj događaj jedan je od najvećih medicinskih skupova u BiH i okruženju ove godine, a gledajući teme koje će biti zastupljene, može se reći kako su neke od njih trenutno najaktualnije u medicini i izazivaju posebno zanimanje kako struke tako i javnosti – kazao je prof. dr. sc. Bevanda, koji je svim sudionicima poželio dobrodošlicu u BiH i Grad Mostar, koji će tih nekoliko dana biti najveće znanstveno središte u BiH i šire.

Uz prof. dr. sc. Milenka Bevandu, u organizaciji su prof. Hasan Ozkan, predsjednik Euroazijske gastroentrološke asocijacije te prof. dr. sc. Enver Zerem sa Sveučilišta u Tuzli.

Izjave za medije planirane su za 10:45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close