INTERA TP Mostar

Moja praksa: Cilj projekta je podići razinu praktičnih vještina mladih

Sci-Tech / Flash | 19. 03. 2014. u 12:29 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana dodjela diploma polaznicima prvog ciklusa "Moja praksa" upriličena je danas u INTERA Tehnološkom parku u Mostaru.

Riječ je o obuci namijenjenoj studentima mostarske regije s fokusom na informacijske i komunikacijske tehnologije, a provodi se u sklopu USAID-ovog projekta Partnerstvo u inovacijama.

''Cilj je cijelog projekta podići razinu praktičnih vještina mladih ljudi koji se bave informacijskim tehnologijama'', kazao je izvršni direktor INTERA Tehnološkog parka Mladen Kostić.

Po njegovim riječima, od 50 studenata koji su pohađali prvi ciklus preko 30 posto njih je dobilo ponude da rade u lokalnim poduzećima, koja su također sudjelovala u ovom projektu.

''U prvom ciklusu u fokusu su nam bili studenti, iako projekt obuhvaća mlade ljude od 15 do 35 godina'', kazao je Kostić.

Istaknuo je kako je riječ o trogodišnjem projektu i kako je pred njima još pet ciklusa te je pozvao mlade informatičare da se prijave za drugi ciklus obuke koji počinje 24. ožujka, a trajat će do 4. travnja 2014. godine.

Pored uručenja diploma polaznicima obuke, na svečanosti dodijele uručene su i zahvalnice poduzećima koja su sudjelovala u obuci.

Kopirati
Drag cursor here to close