Trening

Mladi iz BiH u Slovačkoj učili o pisanju projekata

Sci-Tech / Flash | 01. 09. 2015. u 08:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvoje mladih iz Bosne i Hercegovine su ovaj put dobili priliku da posjete Slovačku i prisustvuju sedmodnevnom trening tečaju koji se odnosi na pisanje i menadžment projekata za mlade u sklopu Erasmus+ programa Europske Unije. Zajedno s djevojkama i mladićima iz 16 drugih zemalja su učili kako se to pišu projekti, što je bitno znati pri implementaciji projekata, te kako pronaći izvor financiranja za svoju projektnu ideju.

Trening tečaj 'Projektni menadžment za početnike u omladinskom radu' koji je održan u razdoblju 22.8. – 28.8.2015. u High Tatras-u, popularnom turističkom gradiću u istočnom dijelu Slovačke, se fokusirao na pripremu projekata u sklopu Erasmus+ programa.

Sudionici su imali priliku naučiti više o programu i mogućnostima koje on nudi, kreiranju projekta od ideja, te da istraže kriterije koje svaki projekat mora zadovoljiti da bi se mogao nazvati kvalitetnim projektom. Tijekom treninga se razgovaralo o popunjavanju aplikacije za financiranje projekta u sklopu Erasmus+ programa, administrativnim i financijskim aspektima projekt menadžmenta, partnerstvima i vidljivosti projekta.

Neki generalni savjeti o pronalasku donatora za projekte su ponuđeni svim sudionicima ovog trening tečaja koji je trajao 7 dana i okupio je sudionike iz 17 zemalja (Slovačka, Italija, Španjolska, Latvija, Cipar, Grčka, Hrvatska, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija, Gruzija, Azerbajdžan, Ukrajina, Turska, Armenija i Češka).

Trening tečaj je implementirala organizacija ADEL - Association for Development, Education and Labour; Slovačka, a nevladina organizacija 'Snaga Mladih - Youth Power' iz Mostara je imala ulogu partnerske organizacije u ovom projektu.

Kopirati
Drag cursor here to close