Bosna Sema

Mladi fizičar iz Mostara osvojio drugo mjesto u INFIMA programu

Sci-Tech / Flash | 01. 12. 2016. u 14:28 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom proteklog tjedna zaljubljenici matematike i fizike, učenici osnovnih i srednjih škola, sa područja Hercegovačko-neretvanske županije su zajedno sa svojim vršnjacima iz cijele BiH sudjelovali u INFIMA programu za studeni koji je organiziran od strane Bosna Sema obrazovnih institucija u Sarajevu.

Svi učenici su bili podijeljeni po skupinama ovisno od predznanja i njihove starosne dobi. U sklopu ovogodišnjeg programa za mjesec studeni, učenici su najprije prisustvovali predavanjima koja su održana od strane bivših olimpijaca iz oblasti matematike i fizike a među kojima su Abdulah Jašarević, Demir Papić, Harun Hindija, Admir Beširović, Adisa Bolić i Zlatko Salko Lagumdžija.

Nakon što su obnovili postojeća i stekli nova znanja, učenici su imali priliku pristupiti testovima znanja na kojima se između ostalih, sa područja HNŽ-a u kategoriji “Fizika B” istaknuo Huso Hamzić, učenik Elektrotehničke škole u Mostaru osvojivši drugo mjesto.

U istoj kategoriji prvo mjesto je osvojio Muhamed Sokolović, učenik Međunarodne srednje škole u Sarajevu, dok je poziciju trećeplasiranog zauzeo Imran Adilović iz Sarajevo koledža.

Predstavnici Bosna Seme su izjavili da su zadovoljni zbog uspješne realizacije INFIMA programa za studeni, te da će tijekom narednog tjedna početi sa pripremama za zimski program.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola, zainteresirani za sudjelovanje na INFIMA programu, mogu se za više informacija obratiti putem facebook stranice INFIMA.

Kopirati
Drag cursor here to close