Mostar

Mladenačka delikvencija: U škole uključiti socijalne radnike

Sci-Tech / Flash | 02. 03. 2017. u 17:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U današnje vrijeme u svijetu ima više nego ikad mladenačke delikvencije. Svakodnevno smo svjedoci da se i kod nas događaja'', rečeno je na tribini "Mladenačka delikvencija - uzroci i posljedice", koja je održana u četvrtak u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Magistrica socijalnog rada Marija Budimir je rekla kako na devijantno ponašanje mladih osoba utječe više čimbenika i kako je potrebno dodatno uključivanje socijalnih radnika u ovu problematiku.

''U školama nedostaje socijalnih radnika, a ja se nadam da će ostali to primijetiti i poduzeti nešto po tom pitanju. Socijalne radnike susrećemo samo u Centru za socijalni rad i nevladinom sektoru, no zaista je potrebno da uz sve stručno osoblje u školama postoji socijalni radnik. Socijalni radnik će preventivno djelovati i naravno kad se dogodi problem. On treba biti spona između obitelji i okoline, obitelji i stručnih suradnika'', rekla je Budimir.

Na tribini su osim Budimir govorili specijalist neuropsihijatar Dragan Babić, jedan od osnivača i glavni urednik Magazina za političku kulturu i društvena pitanja Status iz Mostara Ivan Vukoja, magistrica pedagogije Antonija Džeba i krim-inspektor MUP-a HNŽ-a Nikola Lovrić.

Tribinu je organizirao temeljni ogranak HDZ-a BiH Avenija Jugozapad.

Kopirati
Drag cursor here to close