Javna akcija

Ministrice će dobiti nagrade za najzagađeniju zemlju Europe

Sci-Tech / Flash | 31. 05. 2017. u 17:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za životnu sredinu Banja Luka organizira javnu akciju pod nazivom: Dodjela nagrade za najzagađeniju zemlju Europe koja će biti održana 5.6.2017. godine u razdoblju 11:00 – 12:00 sati preko puta zgrade Vlade.

''Obilježavanjem Dana životne sredine 5.6. želimo da ministricama ekologije oba entiteta uručimo simboličnu nagradu za njihov doprinos što je Bosna i Hercegovina najzagađenija zemlja Europe'', kažu iz Centra za životnu sredinu.

Po najnovijim analizama Svjetske zdravstvene organizacije Bosna i Hercegovina je po svim parametrima najzagađenija zemlja u Europi, a teritorije Balkana i Istočne Europe prednjače u odnosu na ostale zemlje.

''Saznajem ovih informacija, želimo našim vlastima uputiti nagradu za ovako odgovorno upravljanje državom i podsjetimo ih da se moramo okrenuti ulaganjima u obnovljive izvore energije time štiteći zdravlje ljudi i životnu sredinu,potičući razvoj ekonomije i lokalna ulaganja. Akciju ćemo održati preko puta glavnog ulaza u zgradu Vlade Republike Srpske. Performans će se sastojati od svečane dodjele nagrade (zlatne lubanje)našim ministricama izražavanjem zabrinutosti za cjelokupno stanje u državi po pitanju aerozagađenja'', rečeno je iz Centra za životnu sredinu.

Kopirati
Drag cursor here to close