na mladima svijet ostaje

Ministar Vujanović održao predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 25. 12. 2015. u 03:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je sustav obrazovanja i u Mostaru na zavidnom nivou, te kako se isti i svakodnevno usavršava svjedoči i jučerašnja, ne baš tako uobičajena, posjeta studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Federalnom ministarstvu trgovine.

Studenti treće i četvrte godine, pod vodstvom prodekana ovog fakulteta doc. dr. Veldina Ovčine, su imali priliku da se podrobnije upoznaju s radom i Ministarstvom trgovine.

Studentima je domaćin bio ministar trgovine Zlatan Vujanović koji je posebno naglasio kvalitetu ove institucije kao i njegovih kadrova. Također je i naglasio otvorenost za obavljanje studentskih praksi ističući kako na mladima svijet ostaje, te kako se javlja sve veća potreba za takvim kadrovima u našoj zemlji u svim sektorima, što naročito treba dodatno i potencirati. 

Uslijedilo je kratko predstavljanje službe za zaštitu potrošača koja djeluje u okvirima ovog Ministarstva od strane načelnice Amre Vučijak koja je studente upoznala sa cjelokupnim djelokrugom ove službe, dokumentima koji reguliraju njezin rad, zakonima koji su na snazi, kao i onim koji tek treba da se donesu putem neizbježnih procedura. 

Kao dodatnu motivaciju studentima u njihovom daljem učenju i radu je bila i istaknuta mogućnost njihovog djelovanja u ovoj instituciji od strane zaposlenika istog kao jednim od njihovih budućih kolega.

“U cilju unaprjeđenja kvalitete nastavnog programa nastojimo studente upoznati s praktičnim aspektima ekonomskih poslova, pripremajući ih na taj način na realnost poslovnog svijeta. S obzirom na iskazano zadovoljstvo studenata realiziranom posjetom Federalnom ministarstvu trgovine, u vidu usvajanja novih znanja i vještina, možemo reći kako smo donijeli i više nego dobru odluku odlučivši posjetiti isto, te se nadamo i još uspješnijoj budućoj saradnji'', navode iz Ekonomskog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close