Pretplatnički servis

Microsoft uvodi pretplatnički model za Windowse?

Sci-Tech / Flash | 16. 02. 2015. u 20:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft je nedavno prikazao novitete koje možemo očekivati od nadolazeće verzije njihovog operativnog sustava Windows 10.

No, na Digital Trendsu napominju kako Microsoft možda priprema i jedno iznenađenje jer su krajem prošlog mjeseca zaštitili ime 'Windows 365'.

Ova kompanija već ima u ponudi Office 365, što je pretplatnički servis njihovih uredskih aplikacija (korisnici mogu kupiti klasičan Office kao i do sada ili mogu plaćati godišnju pretplatu) tako da postoji mogućnost da ova kompanija sada priprema i pretplatničku verziju Windowsa, prenosi Zimo.co.

Na ovaj način korisnici bi, umjesto kupovine jedne verzije Windowsa koju bi poslije morali nadograđivati s novim verzijama, plaćali mjesečni ili godišnji najam za njihov operativni sustav te bi im uvijek bila dostupna samo najnovija verzija Windowsa.

Na DT-u podsjećaju kako će Microsoft tijekom prve godine omogućiti besplatnu nadogradnju s Windowsa 7 i 8,1 na Windows 10 tako da bi nakon godine dana korisnici koji do tada ne nadograde svoj operativni sustav možda morali plaćati pretplatu za korištenje novih Windowsa.

Svakako treba uzeti u obzir da iz Microsofta do sada nije bilo nikakvih naznaka o planovima za uvođenje preplate za Windowse, dok na ComputerWorldu kažu kako su analitičari više puta do sada takav potencijalni pretplatnički sustav Windowsa proglasili neučinkovitim.

Više informacija o Windowsima 10 i cijeni ovog operativnog sustava trebali bi saznati do kraja ove godine kada bi konačna verzija 'desetke' trebala postati dostupna korisnicima, a do tada možda saznamo i neke službene informacije o Windowsima 365 – ako je tako nešto uopće u planu ove kompanije, prenosi Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close