Iz drugog pokušaja

Microsoft opet razmišlja o kupovini Yahooa

Sci-Tech / Flash | 07. 10. 2011. u 08:31 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Microsoft razmišlja o kupovini Yahooa, objavio je Reuters, pozivajući se na izvore bliske softverskom gigantu. Firma Billa Gatesa već je pokušala kupiti Yahoo 2008. godine, ali tada nisu bili uspješni.

Tržišna vrijednost Yahooa procjenjuje se na oko 18 milijardi dolara, što ga čini zanimljivim mnogim velikim firmama. Među potencijalnim kupcima Yahooa su, uz Microsoft, još i Providence Equity Partners, Hellman & Friedman i Silver Lake Partners, kao i kineska Alibaba i ruski DST Global.

Nakon što se nanovo počelo špekulirati o prodaji Yahooa, dionice te firme su skočile za 9 posto, na 15.80 dolara. No, nikakve službene ponude još nisu upućene. Visokopozicionirani dužnosnik Microsofta za Reuters je kazao kako nisu još sigurni hoće li se upustiti u pokušaj kupovine Yahooa, s obzirom da unutar Microsoftove uprave postoje određene struje koje se protive takvom potezu.

Dio Microsoftovih šefova vjeruje da Yahoo jednostavno nema dovoljno potencijala za rast i da bi to bio bačen novac. Kad je Microsoft 2008. planirao kupiti Yahoo, nudili su čak 47,5 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close