Veliki korak naprijed

Microsoft lansirao Office 2016

Sci-Tech / Flash | 22. 09. 2015. u 20:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Microsoft danas je diljem svijeta lansirala Office 2016. Ovaj paket aplikacija najnoviji je dodatak sustavu Office 365, pretplatničkom servisu u oblaku kompanije Microsoft koji korisnicima pruža mogućnost zajedničkog rada.

Predstavljeni su i novi, poboljšani servisi Office 365 razvijeni za timsku produktivnost.

"Način kako ljudi rade korjenito se promijenio i upravo je zato Microsoft fokusiran na nova rješenja i unaprjeđenje produktivnosti i poslovnih procesa s ciljem stvaranja “mobile-first, cloud-first” svijeta”, rekao je Satya Nadella, predsjednik uprave kompanije Microsoft.

Ove posljednje inovacije znače veliki korak naprijed u transformaciji programa Office od poznatog seta aplikacija usmjerenih prema individualnoj produktivnosti prema povezanom setu aplikacija i usluga dizajniranih za moderni rad, kolaboraciju i timski rad.

Kirk Koenigsbauer, potpredsjednik odjela Office Client Applications and Services team kompanije Microsoft na Officeblogu otkrio je i dodatne informacije o paketu Office 2016.



Office 2016 donosi nove verzije računalnih aplikacija za operativni sustav Windows kao što su Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio i Access. Pretplatom na uslugu Office 365 korisnicima su na raspolaganju uvijek ažurirane aplikacije koje se mogu koristiti na širokoj paleti uređaja. Ove aplikacije dolaze u kombinaciji sa servisima koji se neprestano razvijaju poput servisa za online pohranu podataka OneDrive, Skype for Business, Delve, Yammer te sigurnosnih rješenja dosad rezerviranih za enterprise pakete.

Novi Office i Windows 10 zajedno predstavljaju najpotpunije rješenje za rad.

Aplikacije sustava Office 2016 besprijekorno funkcioniraju na najboljem operativnom Windows sustavu do sad, uključujući i novu Windows 10 aplikaciju Sway namijenjenu stvaranju i dijeljenju interaktivnih priča koje sjajno izgledaju na zaslonima uređaja. Pomoću Windows Hello korisnici se mogu prijaviti u sustave Windows i Office 365 samo jednim korakom, navodi Microsoft..

Aplikacije Office Mobile na Windows 10 omogućuju produktivnost u pokretu, što uključuje i korištenje funkcionalnosti Continuum  kojom se pametni telefon može koristiti i kao stolno računalo. Cortana  povezana s uslugom Office 365 može vam pomoći u ispunjenju zadataka poput pripreme sastanaka, a povezivanje s aplikacijom Outlook očekuje se već u studenom.  
Nove aplikacije sustava Office 2016 dostupne su na 47 jezika te se mogu koristiti na operativnim sustavima od Windows 7 nadalje. Korisnici servisa Office 365 od danas mogu u okviru pretplate preuzeti nove aplikacije sustava Office 2016.

Automatska ažuriranja počet će se distribuirati pretplatnicima od sljedećeg mjeseca. Office 2016 od danas je dostupan i kao paket za jednokratnu kupnju namijenjen osobnim računalima i Mac-ovima.

Kopirati
Drag cursor here to close