Posjeta JP Parkovi

Ljubuški: Studenti vidjeli kako radi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Sci-Tech / Flash | 22. 04. 2016. u 14:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Dan planeta Zemlje četrdeset studenata Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti-Znanost o okolišu i Fakultet zdravstvenih studija- Sanitarno inženjerstvo Sveučilišta u Mostaru pod vodstvom prof.dr.sc. Zore Pilić je bilo u stručnom posjetu uređaju za pročišćavanje otpadnih voda u Ljubuškom, priopćeno je.

Studente je dočekala voditeljica uređaja i laboratorija Marijana-Lana Bubalo, dipl. ing. biotehnologije. Kroz stručno predavanje i vodstvo studenti su dobili jasan uvid u pojedine faze tehnologije obrade otpadnih voda kao i popratne analize.

Bubalo je studentima je ovom prilikom objasnila kako je Hercegovina porozan krški prostor, te da je odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda jedini način da se zaštite površinske i podzemne vode.
Studentima je pojašnjeno da se dobrim funkcioniranjem uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Ljubuškom čuva kakvoća vode u rijeci Trebižat, ali i cijelom Neretvanskom odnosno Jadranskom slivu.

Postojanje i funkcioniranje pročišćivača u velikoj mjeri doprinosi zdravijem životu građana, a ujedno se stvaraju uvjeti za poljoprivrednu proizvodnju i turizam.

Profesorica Zora Pilić se zahvalila poduzeću JP "Parkovi" doo Ljubuški što je pomoglo u realizaciji posjeta, te je ovom prilikom izrazila svoje zadovoljstvo i želju za nastavkom suradnje.

Kopirati
Drag cursor here to close