Zdravstvo

Liječnička komora FBiH za reforme bez oštrih rezova

Sci-Tech / Flash | 13. 01. 2016. u 16:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Izvršnog odbora Liječničke komore Federacije BiH analizirana je aktualna situacija u zdravstvu i najavljene promjene u ovom sektoru.

U diskusijama je istaknuto da nije logično smanjivati sredstva za oblast zdravstva i istovremeno planirati zadržavanje dostignutog nivoa zdravstvenih usluga stanovništvu.

Reforme u zdravstvu se moraju provesti, istaknuto je u diskusijama, direktnim uključenjem struke i medicinara. Komora je za reformu zdravstva koja će biti zasnovana na stručnim, medicinsko-ekonomskim i pravnim postulatima, bez oštrih rezova zbog kojih netko mora biti višak.

''Čuvanje zdravstvenih ustanovama je u interesu pacijenata i mi u Komori nismo protiv funkcionalnog povezivanja zdravstvenih ustanova, ali jesmo protiv devastacije i promjene namjene bolničkih kapaciteta. Mi smo zaista za reforme zdravstva, ali u kojima će sudjelovati struka'', kazao je predsjednik Liječničke komore FBiH, dr. Harun Drljević.

Liječnička komora FBiH spremna je pomoći svima u prevladavanju teške situacije u zdravstvu, prije svega pomoći stanovništvu zbog teške materijalne situacije, ali će zaštititi sve zaposlene u oblasti zdravstva u ostvarivanju njihovih prava.

Kopirati
Drag cursor here to close