MultiMedia

LG V20 je prvi mobitel koji stiže s Androidom 7.0 Nougat

Sci-Tech / Flash | 07. 09. 2016. u 11:29 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nekoliko mjeseci glasina LG je i službeno otkrio svoj mobitel koji 'postavlja nove standarde' - model V20. Barem na papiru, riječ je o pravoj multimedijalnoj perjanici koja će se posebno svidjeti ljubiteljima dobrog zvuka i onima koji padaju na tehničke karakteristike. Usput je riječ i o prvom novom pametnom telefonu koji stiže s Androidom 7.0 Nougat, piše Tportal.

LG se hvali time kako je modelom V20 predstavio uređaj s najvišim multimedijalnim mogućnostima ikad. V20 donosi Steady Record 2.0, Hi-Fi Quad DAC, HD Audio Recorder i još brdo drugih značajki i noviteta, no valja krenuti redom.

Srce uređaja čini Qualcommov Snapdragon 820, uparen s 4GB LPDDR4 radne memorije i izmjenjivom baterijom od 3.200mAh. Sam uređaj je dijagonale 5,7", a krasi ga displej QHD (2.560 puta 1.440 piksela) IPS Quantum, uz dodatni minijaturni displej IPS Quantum (160 puta 1.040 piksela). Kao i ranije, ovaj dodatni mali zaslon služi za prikazivanje obavijesti, ali i aktiviranje brojnih dodatnih mogućnosti, te je doživio vizualna poboljšanja u odnosu na model V10.

Tu su još i stražnja kamerica s optičkom stabilizacijom od 16MP uz F/1,8 leću, 8-megapikselna kamerica s F/2,4 optikom za snimanje širokokutnih kadrova, kao i prednja kamerica od 5MP.

LG V20 je istovremeno prvi pametni telefon na svijetu koji stiže s 32-bitnim Hi-Fi Quad DAC-om. On osigurava kristalno čist zvuk bez distorzije, a sam uređaj donosi podršku za tzv. lossless audioformate FLAC, DSD, AIFF i ALAC, što će svakako cijeniti mobilni audiofili. Spomenuti HD Audio Recorder koristi tri kvalitetna AOP mikrofona kojima V20 može uhvatiti materijal kudikamo bolje od ostatka pametnih telefona. Audiosustav modela V20 nastao je u suradnji LG-ja s kompanijom B&O PLAY te se spominju i mogućnosti studijskog korištenja.

Globalna dostupnost uređaja i njegova cijena za sada nisu poznati. Jasno je tek kako bi se V20 u Južnoj Koreji u prodaji trebao naći u drugom dijelu ovog mjeseca. Više detalja o uređaju moguće je vidjeti na stranicama LG-ja.

Kopirati
Drag cursor here to close