Gubitak od 117 milijuna $

LG nezadovoljan prodajom modela G6

Sci-Tech / Flash | 30. 07. 2017. u 10:13 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda je LG Mobile u prvom tromjesečju ove godine zabilježio rast prodaje od 10% taj se uspon nije nastavio. Dapače, LG-eva mobilna divizija u drugom kvartalu bilježi gubitke od 117 milijuna dolara, a prstom upiru u LG G6, čijom prodajom nisu zadovoljni.

Neće pa neće, rekli bi. Nakon što je lanjski G5 neuspješno pokušao prodati modularnost i LG-evoj mobilnoj diviziji donio silne gubitke, čini se da ni njegov nasljednik neće proći bolje. Pitamo se zašto, LG G6 se na mojem testu pokazao izvrsnim i dostojnom konkurencijom Galaxyu S8, koji bi mu trebao biti glavni takmac, a navodno je prodajom nadmašio S7 u svim regijama.

G6 ima izvrstan Full Vision zaslon, koji mu prekriva praktički cijelu prednjicu, a dijagonalom od 5.7 inča zahvaljujući novom 18:9 formatu ne opterećuje ruku. Ima odlične kamere, upečatljiv dizajn i kvalitetu izrade na visini zadatka.

U zbilji mu se nema što zamjeriti ni po pitanju performansi. Iako mnogi frkću na njegov ''lanjski'' čip, Snapdragon 821 s 4 GB RAM-a posao odrađuje vrhunski i bez znoja, piše SmartPhoneHrvatska.com.

Ako im se što može zamjeriti onda je to kemijanje po regijama pa G6 negdje dolazi s 64 GB, a negdje s 32 GB pohrane. Negdje ima 32-bitni audio DAC, a negdje nema. Negdje se puni bežično, a negdje ne. Kupcima to ide na živce. Neke je sigurno odbila i fama s bootloopom od koje su neke patile G4-vorke pa i G5-ice.

Bilo kako bilo, nikakav marketing, slaba prodaja i skupi materijali od kojih je izrađen G6 mobilnoj diviziji LG-a nabila je u Q2 nove gubitke. Kako će se protiv njih boriti? Plan je izvući se lansiranjem nasljednika modela LG V20 i G6+ podverzije, a pripomoći bi trebao i novi LG Q6, koji pak donosi LG G6 dizajn i značajke po nižoj cijeni.

LG Mobile nešto definitivno treba mijenjati kako bi se izvukli iz ovog negativnog trenda.

Kopirati
Drag cursor here to close