položili test

Koristiti računalo naučila 802 državna službenika

Sci-Tech / Flash | 09. 06. 2016. u 12:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaposleni u organima državne službe/uprave, uključujući i jedinice lokalne samouprave, testirani su za rad s Windows operativnim sustavom. Testirano je 829 osoba, a 97 posto njih položilo je test (802).

Testirani su u okviru Projekta ''Obuka zaposlenih koji obavljaju poslove državne uprave za primjenu informacijskih tehnologija i rad na računalu''

Testiranje je izvršeno nakon pohađanja prvog modula od ukupno četiri modula obuke za rad s operativnim sustavom i upravljanje datotekama, u okviru programa ECDL obuke koju organizira Ured koordinatora za reformu javne uprave, a implementiraju Net-pro i Eksa, kao akreditirani centri za ECDL obuku u BiH.

U implementaciju projekta uključene su: Agencija za državnu službu BiH, Agencija za državnu službu FBiH, Agencija za državnu upravu RS i Pododjeljenje za ljudske resurse Vlade Brčko Distrikta BiH.

Ovo je druga faza ECDL obuke državnih službenika koju je pokrenuo Ured koordinatora za reformu javne uprave, a koja će biti realizirana u dva ciklusa. Prvi ciklus obuke, koji je počeo u travnju, trajat će do srpnja 2016. godine, dok će drugi ciklus obuke početi u rujnu 2016. godine.

Ukupno 1.780 polaznika će proći program jačanja i certificiranja IT vještina u skladu sa ECDL standardom, priopćeno je iz Net-pro.

Kopirati
Drag cursor here to close