fpmoz

Konferencija o matematičkim nejednakostima u čast 60-og rođendana profesora Elezovića

Sci-Tech / Flash | 12. 11. 2015. u 10:30 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti organizirao je danas Znanstveno- stručnu konferenciju pod nazivom ''Matematičke nejednakosti i primjena''. Svečanost otvorenje konferencije održana je jutros u hotelu Mostar.

Kako ističu s ovoga fakulteta, matematička konferencija se organizira u čast 60-og rođendana profesora Nevena Elezovića, profesora Marka Matića i profesora Ivana Perića i njihov doprinos matematici, ali i matematiku kao zaseban jezik kojim možemo govoriti o sebi i svijetu te njezine spoznaje koristiti kao nadvremenske istine primjenjive u vremenu i prostoru.

''Nadam se da će ova konferencija biti poticaj našim studentima da još jače i dublje proučavaju i uče i da će ovih dana u druženju s vama osjetiti onaj unutarnji zov znanstvenika: traženje istine. Vi neumorno ustrajavate na tom putu i stoga vam hvala što ste nam učinili čast i u ovako velikom broju sa svih strana svijeta  došli u naš grad i na naš fakultet'', rekao je u pozdravnom govoru dekan FPMOZ-a Mario Vasilj.

''Kao matematičari bavite se mnogim stvarima, ljudima izvan struke, teško razumljivim . To vas čini posebnima i izdvaja vas iz našega kruga kojemu se vraćate kao potreba da na temelju vaših spoznaja uopće možemo shvaćati svijet u kojem živimo i prirodu koja nas okružuje'', rekao je između ostalog dekan Vasilj.

Konferencija je dio manifestacije ''Jesen na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti'' koja se održava u razdoblju od 27. rujna do 12. studenoga 2015. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close