Sarajevo

Kompanija m:tel podržala MSCommunity konferenciju

Sci-Tech / Flash | 22. 09. 2014. u 12:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U rujnu ove godine, u Sarajevu je održana treća MSCommunity BiH tehnička konferencija koja je okupila više od 200 IT profesionalaca koji koriste Microsoft bazirane tehnologije.

Kompanija m:tel podržala je ovu konferenciju, čiji je organizator neprofitno udruženje ''MSCommunity BiH'', koje djeluje u nekoliko gradova - Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Mostar i Sarajevo, te postoji već više od sedam godina.

Osim što m:tel svojim korisnicima osigurava korišternje najnovijih tehnologija i primjenu praktičnih rješenja u oblasti telekomunikacija, u okviru društveno odgovornog poslovanja, takođe, nastoji da pomogne i podrži što više znanstvenih i edukativnih konferencija i programa u BiH, posebno u oblasti informacijskih tehnologija i telekomunikacija.  

Konferenciju, koja je održana u hotelu ''Sarajevo'', otvorili su Damir Dizdarević, voditelj ''MSCommunity BiH'', te Omar Krivošija, direktor ''Microsofta'' BiH, a predavači su i ove godine bili priznati IT stručnjaci iz cijele BiH, te iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Treća MSCommunity konferencija posjetiteljima je ponudila više od 20 tehničkih predavanja iz raznih oblasti. Primarni fokus konferencije je na cloud-baziran servisima kakvi su Microsoft Azure i Office365 kao i na novoj generaciji razvojnih alata.

Kopirati
Drag cursor here to close