ROMA ACTION

Koliko država brine o Romima?!

Sci-Tech / Flash | 07. 07. 2016. u 10:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje Kali Sara – Romski informativni centar u partnerstvu sa Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine organizira sedam radionica o dosadašnjoj učinkovitosti državnog Programa za Rome na temu obrazovanja, stanovanja, zapošljavanja i zdravstvene zaštite.

Radionice se organiziraju u sklopu projekta ''ROMA ACTION (RA)- Unapređenje socijalne inkluzije ugroženih romskih obitelji u poplavama ugroženim područjima u BiH kroz pružanje usluga stanovanja i socio-ekonomskih mjera sa proaktivnim sudjelovanjem državnih i lokalnih vlasti i drugih lokalnih sudionika'' koji implementira ''Hilfswerk Austria International'' u partnerstvu sa ''Arbeiter Samariter-Bund (ASB)'' i ''Kali Sara – Romski informativni centar (KSRIC)'' uz  financijsku podršku Europske unije - IPA 2013.

Radionice će biti organizirane 8. srpnja u Mostaru, 12. srpnja u Zenici, 14. srpnja u Tuzli, 19. srpnja u Bijeljini, 21. srpnja u Banja Luci, 26. srpnja u Sarajevu i 28. srpnja u Bihaću.

Prva radionica u Mostaru  se održava u hotelu Bristol s početkom u 10:30 sati.

Cilj radionice je analiza učinkovitosti dosadašnje realizacije državnog Programa za Rome, izrade seta preporuka za učinkovitiju realizaciju Programa, definiranje prioriteta novog Programa, definiranja novih kriterija i definiranje financijske raspodjele novca za sve četiri oblasti Programa.

 Na radionicama će sudjelovati predstavnici entitetskih i županijskih ministarstava, općinskih vlasti i predstavnici lokalnih NVO-a.

Kopirati
Drag cursor here to close