Sve gore i gore

Kolaps BHRT-a: Dijele se otkazi, novca nema

Sci-Tech / Flash | 21. 09. 2015. u 16:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor BHRT-a razmatrao je infomaciju o poslovanju RTVBiH za prvih šest mjeseci ove godine, koja pokazuje dalje pogoršavanje finacijske situacije.

Prihod od RTV pretplate koji prikupljaju operateri telekoma manji je za deset posto u odnosu na prošlu godinu, što je na mjesečnoj razini manje za 350.000 KM.

Usprkos smanjivanju troškova poslovanja, iskazani gubitak na pola godine je više od milijun KM.

Upravni odbor BHRT prihvatio je na današnjoj sjednici plan financijske konsolidacije BHRT koji predviđa rigorozne mjere štednje i reprogramiranja prispjelih obaveza.

Zbog takve situacije BHRT nije produžio ugovor s 30 radnika koji su radili na određeno vrijeme, a pedesetorici vanjskih suradnika BHRT-a se morao zahvaliti na dosadašnoj suradnji.

Otvorena je i opcija smanjivanja plaća uposlenika u narednom periodu.

Članovi Upravnog odbora BHRT-a konstatirali su da rigorozne mjere štednje neće biti dovoljne ukoliko se ubrzano ne pronađe efikasan način naplate RTV takse.

S tim u vezi zatražena je hitno sazivanje sjednice Obora sistema na kojoj će se razmatrati ovaj problem, te intenzivirati kontakti sa nadležnim ministarstvom i Vijećem ministara. Državna vlast ima konkretnu odgovornost kada je u pitanju osiguranje stabilnog financiranja javnih servisa.

Upravni odbor prihvatio je jesenju shemu koja se primjenjuje od danas. Cilj je da se održi dostignuta razina programa, kako po kvaliteti, tako i po obujmu, te osiguraju TV prava za najzanimljivije sportske događaje, uključujući Europsko prvenstvo u nogometu 2016. godine.

Uprava BHRT čini napore da se BHRT vrati na Eurosong 2016. godine, s kojeg je naša zemlja izostala posljednje dvije godine.

''Upravni odbor podražao je napore menadžementa da pronađe sponzore i potpiše adekvatne ugovore do kraja listopada, kako bi se osigurala sredstva za odlazak naših predstavnika u Stockholm iduće godine'', priopćeno je iz BHRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close