Senzori

Kineski nogometaši dobivaju 'pametne majice'

Sci-Tech / Flash | 11. 08. 2015. u 14:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

13. kolovoza Meizu će javnosti predstaviti prvu kinesku biometrijsku majicu tamošnjeg nogometnog prvaka, kluba Evergrande Taobao.

Ovo Taobao vam vjerojatno izgleda poznato a riječ je najvećoj Alibaba on-line trgovini koja je prošle godine ušla u vlasnički portfelj ovog nogometnog kluba.

Kao zanimljivost navodimo da igrače Evergrandea već par mjeseci vodi Luiz Felipe Scolari, bivši izbornik brazilske nogometne reprezentacije.

Dakle, Meizu je danas službeno najavio suradnju s nogometnim klubom Evergrande Taobao F.C. a detalji suradnje i biometrijski dres će biti predstavljeni na konferenciji koja će se održati 13. kolovoza u Guangzhou, prenosi Telekineza.com.

Majica ima elektronički sustav senzora koji prate vanjske uvjete kao što su kakvoća zraka, intenzitet svjetla, količina vlage, temperatura i drugi okolišni čimbenici te tjelesne funkcije igrača npr. otkucaje srca, tjelesnu temperaturu, disanje itd.  Ovi podaci se analiziraju na osnovu čega se u konačnici može poboljšati učinkovitost treninga. Osim vanjskih i tjelesnih parametara sustav prati putanju igrača, njegovu brzinu i ostale relevantne veličine koje se prikupljaju putem BT ili WiFi veze i obrađuju u matičnoj aplikaciji na pametnom uređaju.

Kopirati
Drag cursor here to close