vole ga kolege

Kad dječak dođe na fakultet: Daniel Liu je rođeni genijalac

Sci-Tech / Flash | 29. 08. 2016. u 20:30 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za 11-godišnjeg genijalca Daniela Liua se saznalo nakon što je njegova kolegica sa fakulteta objavila ovu sliku dječaka koji s njima sluša zahtjevna predavanja iz organske kemije.

“Ovaj dječak ima 11 godina i ide sa mnom na organsku kemiju. Rekao je da mu pišemo na mail, ako imamo neka pitanja”, stoji u opisu fotografije na kojoj Danijel pozira na predavanju.

Nakon objave ove fotografije, mladi genijalac je postao zvijezda fakulteta i društvenih mreža.

Danijel ide u srednju školu, ali neka predavanja sluša na lokalnom fakultetu. I to baš organsku kemiju, koju smatraju za jedan od najtežih predmeta.

Međutim, njemu slava u određenoj mjeri ipak nije strani pojam. On je već upoznao neke od cijenjenih znanstvenika, a Barack Obama mu je uručio stipendiju od 10 tisuća dolara, nakon što je pobijedio na sajmu znanosti u Bijeloj kući, pri čemu valja napomenuti kako je konkurencija bila ubitačna - 39.000 osoba je konkuriralo za nagradu.

Kako sami tvrde, njegovi roditelji su oduvijek znali da imaju genijalno dijete. Izvrstan je također u matematici i fizici, svira klavir i violončelo.

"On vrlo brzo uči, ima sposobnost koncentracije i stalno postavlja pitanja", kaže Danielov otac Chun Yu Liu.

Korisnici društvenih mreža ga naprosto obožavaju, posebno na Twitteru, njegova slika je prikupila više od 240 tisuća lajkova, ali to ovog dječaka ne ometa u onome što on najviše voli, a to je učenje.

Kopirati
Drag cursor here to close