Darivanje

Jurčević Commerce daruje računala školarcima u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 11. 12. 2014. u 14:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U želji da računala dobiju oni koji nisu u mogućnosti kupiti i u želji da doprinese računalnoj pismenosti učenika, vlasnik trgovine računalne opreme i servisa Jurčević Commerce iz Tomislavgrada, poduzetnik Ivan Jurčević, odlučio je darovati učenike za Božić.

Nakon što je pokrenuo akciju darivanja 35 računala učenicima u Tomislavgradu, Jurčević je odlučio 15 računala darivati djeci u Mostaru.

Kako je Jurčević rekao za Bljesak.info, želja mu je da, oni učenici koji nisu u mogućnosti kupiti računalo, dobiju ga kao Božićni dar.

''Ja sam, hvala dragom Bogu, u mogućnosti darovati računala a znam koliko je to potrebno. Danas je teško zamisliti obrazovanje, ali i suvremeno poslovanje, komunikaciju, bez računala. Odlučio sam darovati 35 računala učenicima u Tomislavgradu i 15 računala učenicima u Mostaru, gdje imam trgovine računala. Također imam trgovinu i u Livnu te smo evo danas odlučili pokloniti i u Livnu nekoliko računala. Problem mi je kako odabrati one najpotrebitije, pa sam odlučio javno to oglasiti preko vašega Portala", objašnjava svoju odluku Jurčević .

Kaže kako učenici (osnovci i srednjoškolci) koji nisu u mogućnosti kupiti, a žele imati računalo, trebaju s jednim roditeljem ili starateljem doći u našu trgovinu u Mostaru na Aveniji uz zlatarnu Kolja gdje će ih dočekatii djelatnici koje će ih predbilježiti za dobivanje računala.

Predbilježba za računalo trajat će do 20. prosinca, a nakon što predbilježbi, popis najpotrebitijih će se odabrati u dogovoru s Centrom za socijalni rad.

''Pretpostaviti je da učenici kojima treba računalo neće moći kod sebe pročitati ovaj poziv za predbilježbu, to molimo njihove prijatelje ili susjede koji ovo pročitaju da ih upute k nama, ali i djelatnike Centra za socijalni rad da obavijeste roditelje, korisnike materijalne pomoći, a koji imaju djecu u školi, da dođu kod nas, kako bismo ih predbilježili za računalo'', rekao je Jurčević najavivši kako će podjela računala biti održana u ponedjeljak 22. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close