Istraživanje

Javne Wi-Fi mreže koriste se za Google Maps i filmove za odrasle

Sci-Tech / Flash | 12. 07. 2017. u 06:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Symantec provela je istraživanje na 15 tisuća ispitanika različite dobi iz različitih dijelova svijeta, koje se bavi njihovim navikama u uporabi javnih Wi-Fi pristupnih točki.

Oko 42% ispitanika odmah će se spojiti na dostupnu i otvorenu javnu Wi-Fi pristupnu točku čim im je ona dostupna na mjestima kao što su restorani i kafići. Što se tiče sigurnosti podataka, oko 60% ispitanika vjeruje da su njihovi podaci u potpunosti sigurni na javnim Wi-Fi pristupnim točkama.

Oko 45% ispitanika priznalo je da je spremno nešto podijeliti ili pak napraviti nešto što se od njih traži samo da bi dobili pristup besplatnom Wi-Fiju.

Za isto, oko 34% ispitanika je spremno pogledati reklamu koja traje oko tri minute. Oko 8% ispitanika priznalo je kako je pokušalo pogoditi ili je hakiralo postavljenu lozinku kako bi dobilo pristup Wi-Fiju, dok je 31% ispitanika pristupilo i li bi pristupilo javnoj Wi-Fi pristupnoj točki bez dozvole, javlja Bug.hr.

Dostupna i besplatna Wi-Fi pristupna točka za 71% ispitanika je jedan od ključnih faktora pri odabiru hotela, restorana i prijevoznog sredstva.

Većina korisnika javne Wi-Fi pristupne točke upotrebljava za pristup kartografskim servisima kao što je Google Maps, ali i za gledanje video uradaka za odrasle. Sadržaj za odrasle najčešće se prati u hotelima (u 40% slučajeva), nakon čega redom slijedi praćenje takvog sadržaja kod prijatelja, u kafiću ili restoranu, na poslu, na aerodromu, na ulici, na autobusnoj stanici ili stanici vlaka, knjižnici, javnom WC-u i školi.

Za što bezbrižnije surfanje javnim Wi-Fijem u Symantecu savjetuju uporabu VPN-a i izbjegavanje internetskih stranica koje ne koriste HTTPS protokol.

Kopirati
Drag cursor here to close