Hand energy

Izumljen punjač koji koristi energiju ljudskog tijela

Sci-Tech / Flash | 06. 01. 2017. u 16:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Estonac Michael Vaga (19) dizajnirao je punjač HandEnergy koji koristi energiju vašeg tijela kako bi punio mobilni telefon ili druge uređaje.

HandEnergy funkcionira tako da se pokretom ruke aktivira žiroskop u uređaju kojim se zatim proizvodi električna energija kojom se može puniti baterija u samom punjaču, a moguće je i odmah puniti mobilni telefon i druge uređaje.

Svoj projekt Michael je predstavio na Kickstarteru, gdje je prikupio više od 71 000 eura, što je iznad planiranih 50.000, piše Zimo.co.

HandEnergy napokon je spreman za izradu i tržište, a u prodaji će biti od ožujka ove godine po cijeni od 100 eura. "Sa svakom rotacijom ruke povećava se brzina rotora i proizvodi se više energije.

Prosječna brzina rotora je 5.000 okretaja u minuti i tu mehaničku energiju pretvaramo u električnu", rekao je Vaga i dodao da je ovo dobar izvor energije u hitnim slučajevima.

Za razvoj ovog uređaja trebalo je oko godinu dana, a idealni korisnici su osobe koje su često daleko od izvora energije, poput kampera i planinara. Za punjenje baterije punjača potrebno je između 40 minuta i sat vremena, a ako istovremeno punite telefon, uređaj je sporiji za 30 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close