CPCD

Iz Mostara upućen poziv: Priključite se TAG radionicama za podršku ženama u politici

Sci-Tech / Flash | 27. 10. 2014. u 17:52 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana TAG radionica u organizaciji Centra za promociju civilnog društva (CPCD). Bila je ovo treća, ujedno i posljednja, radionica održana u nizu, a prije Mostara CPCD je sa svojim gošćama gostovao u Širokom Brijegu i Ljubuškom.

TAG radionice se realiziraju u cilju podrške ženama u politici i dijelom su najvećeg mentorskog programa za žene u BiH i regiji pod nazivom mentoRING. U sklopu ovih besplatnih radionica i dvosatnog druženja sudionice su imale priliku saznati više o pitanju žena u politici, rodnoj ravnopravnosti i drugim vidovima angažmana žena u zajednici.

mentoRING program je jedinstven pristup razvoju i osnaživanju žena u BiH. Promovirajući žensku solidarnost, uspješne žene dobrovoljno pomažu mladim ženama i djevojkama da postignu svoje ciljeve u poslovnim karijerama i životu. Od početka rada mentoRING je povezao ukupno 1170 žena iz cijele Bosne i Hercegovine, što ga čini najuspješnijim programom ove vrste u regiji.

''Sretna sam što se ovom projektu pridružuje sve više žena, a posebno mi je drago i što je tu sve više žena iz Hercegovine,'' izjavila je menadžerica programa Melisa Tolja.

Marlena Trlin, koordinatorica TAG radionice za Mostar skupa sa svojim kolegicama iz Širokog Brijega i Ljubuškog, Mirelom Zovko i Lidijom Ereš, održale su prezentacije u kojima su goste radionice detaljnije upoznali s problemima s kojima se susreću žene u društvu, a najviše u politici te su iznijele niz zanimljivih statističkih podataka o broju žena na bh. političkoj sceni od 1996. godine pa sve do danas.

Posebne gošće večeri bile su Marija Zelenika - predsjednica Zajednice žena HDZ BiH 'Kraljica Katarina Kosača' o članica Europske pučke stranke žena te Ljilja Zovko - aktualna zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Zelenika i Zovko govorile su o općenitim problemima s kojima se žene susreću na samom ulasku na bh. političku scenu te o svojim dosadašnjim iskustvima i radu.

Zbog velikog zanimanja mladih žena za angažman u politici, CPCD je ove godine osnovao TAG grupu za podršku ženama u politici koju čini 38 žena iz 14 gradova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close