Virtualni parlament

Ispitivanje javnog mnijenja u 'Virtualnom parlamentu' rezultiralo inicijativom u stvarnom

Sci-Tech / Flash | 11. 04. 2013. u 15:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da građani mogu utjecati na rad predstavnika vlasti putem modernih tehnologija i novih načina komuniciranja, imali smo priliku vidjeti na današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko - neretvanske županije.

Naime, zastupnik u Skupštini HNŽ, g-din Adis Bubalo je, potaknut sve češćim pitanjima vezanim za oblast savjetništva i mentorstva u obrazovanju, kojeg su mu upućivali prosvjetni radnici, na portal, odnosnu u virtualnu građevinu smješteno na adresi www.virtuelniparlament.ba postavio anketno pitanje: "Tko je u pravu po pitanju dodataka na plaću za mentore i savjetnike u prosvjeti HNŽ?".

Rezultati ispitivanja javnog mnijenja, koje je zastupnk Bubalo dobio ovim putem, a koji su išli u prilog zahtjevima Sindikata prosvjetnih radnika, ponukali su zastupnika Bubala da na današnjoj sjednici Skupštine HNŽ i službeno pokrene inicijativu kojom od resornog Ministarstva traži da zakonski uredi ovu oblast.

Iz CCI pozivaju zastupnike u svim parlamentima u BiH, da koriste mogućnosti koje im ova virtualna građevina, smještena na adresi www.virtuelniparlament.ba nudi, te da ostvaruju direktnu komunikaciju sa građanima, a građane da se direktno uključe u procese donošenja odluka.

U virtualnom parlamentu se nalazi 16 skupštinskih dvorana i više od 600 ureda poslanika i delegata u bh. parlamentima i on je odlična prilika parlamentarcima u BiH da, kroz svoje virtualne urede, pokažu spremnost i zainteresiranost da direktno komuniciraju s građanima. S druge strane, građani mogu, ne samo da dobiju precizan uvid u rad svakog od poslanika, nego i da se direktno uključe u donošenje odluka, kao što to pokazuje i današnji primjer, priopćeno je iz CCI.

Kopirati
Drag cursor here to close