Kvaliteta i strična pomoć

Iskorak za društvenu zajednicu: ZZO HNŽ-a i Filozofski fakultet potpisali suradnju

Sci-Tech / Flash | 17. 03. 2015. u 13:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Mostaru potpisan Sporazum o suradnji između Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a potpisali su ga direktor Zavoda Rade Bošnjak i dekan navedenog fakulteta Zoran Tomić.

Bošnjak je tom prilikom istaknuo kako je Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ u posljednje dvije i po godine uveo integrirani zdravstveni informacijski sustav koji funkcionira u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a sada već i iz primarne prema bolničkoj, te da od ove godine razvija projekt elektronske zdravstvene iskaznice, naglašavajući kako će se današnjim činom za širu društvenu zajednicu uraditi jedan iskorak u pravcu ostvarivanja kvalitete onoga što Zavod radi, uz stručnu i znanstvenu pomoć koju će im pružiti Filozofski fakultet mostarskog Sveučilišta.

''Suradnja između institucija uključuje sve oblike edukacije, posebno na području planiranja i upravljanja, internog, eksternog i kriznog komuniciranja, organizaciji i provedbi informativnih i edukativnih kampanja, radu s društvenom zajednicom i promociji društveno odgovornog ponašanja, provedbi zajedničkih istraživanja i drugo'', istaknuo je Bošnjak.

Tomić je kazao kako su svjesni važnosti povezivanja organizacija u društvu i Sveučilišta kako bi mogli spojiti i ono teorijsko znanje ali i ono praktično što se na određeni način implementira i što je ključno u radu sa krajnjim korisnicima.

''Promjene koje ovaj zavod radi moraju doći do krajnjeg korisnika. Taj put je složen i on polazi od faze informiranja, educiranja, uvjeravanja i promjene'', naglasio je Tomić.

On je istaknuo kako je ovo možda njihov najznačajniji iskorak u realni sektor, koji, kako je kazao, vrlo brzo treba dati rezultate.

'' Ovi projekti nama su izazov da pokažemo da smo osposobljeni, da smo lideri na određenim područjima ni manje ni više od onoga što jesmo, a s druge strane također smo društveno osviješteni i želimo zajedno s našim partnerima činiti ovo društvo boljim'', kazao je Tomić.

Kopirati
Drag cursor here to close