Rapidan napredak

Iranska raketa može 'dobaciti' dalje od Europe

Sci-Tech / Flash | 22. 01. 2015. u 13:29 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iran je izgradio raketu dugu 27 metara, koja može nositi bojevu glavu "mnogo dalje od Europe" i postavio je na lansirnu rampu blizu Teherana, prikazao je sinoć izraelski RV Kanal 2.

U televizijskom izvještaju je navedeno da su to prvi satelitski snimci rakete viđeni na Zapadu. Raketa može da se koristi za lansiranje svemirskih brodova ili satelita, ali može nositi i bojeve glave.

Izraelski mediji komentiraju da je TV prikazala satelitske snimke koji dokumentiraju da je Iran napravio " vrlo rapidan napredak" u proizvodnji dugometnih raketa. Prikazana je jedna fotografija mjesta kraj Teherana, za koje je rečeno da Zapad zna za njega već dvije godine i gdje Iran pravi motore za dugometne rakete.

Također je prikazana fotografija drugog mjesta u blizini s lansirnom rampom i raketom od 27 metara. Navedeno je da raketa može da nosi konvencionalne i nekonvencionalne bojeve glave "daleko izvan Europe". U izvještaju je objelodanjeno da su to snimci Erosa B promatračkog satelita, koji je dizajnirala i proizvela izraelska industrija aviona 2006. godine, prenosi Tanjug.

Izrael već dugo optužuje Iran da pravi nuklearno oružje i javno se protivio bilo kakvom dogovoru s tom zemljom koji bi joj omogućio da i dalje obogaćuje uran kako bi ga koristio u proizvodnji oružja.

Kopirati
Drag cursor here to close