Nuklearni pogon

Iranska cyber špijunska grupa na udaru europskih akcija

Sci-Tech / Flash | 09. 11. 2015. u 20:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europske vlasti poduzele su akcije kako bi ugasile cyber špijunsku operaciju povezanu s moćnom iranskom Revolucionarnom gardom u prvoj operaciji takve vrste od kako je Teheran potpisao sporazum o nuklearnom programu, tvrde sigurnosni istraživači koji su locirali računala s kojih su izvršeni napadi.

Stručnjaci za sigurnost dali su ovoj hakerskoj grupi ime Rocket Kitten. Ovi stručnjaci su u potrazi za njima još od početka 2014. godine. Hakerska grupa izvršila je cyber napade na značajne političke i obrambene dužnosnike od tada, prenosi Reuters.

Akcija vjerojatno ugrožava teheranske napore da prikupi osjetljive obavještajne informacije od suparnika uključujući Saudijsku Arabiju, Izrael, Tursku, Sjedinjenje Američke Države i Venecuelu koje su među ciljanim državama.

Istraživači iz američko-izraelske sigurnosne tvrtke Check Point Software potvrdili su da 1.600 značajnih meta uključuju članove saudijske kraljevske obitelji, izraelske znanstvenike za nuklearu energiju, dužnosnike NATO-a, iranske disidente i čak supruge visoko pozicioniranih generala iz neimenovanih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close