Preživio napad

iPhone zaustavio metak i spasio studenta

Sci-Tech / Flash | 07. 09. 2015. u 08:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom proteklih godina zabilježeni su slučajevi u kojima su telefoni ljudima spasili život – jedan od nedavnih slučajeva bio je kada je kamion prignječio mladića, a on je uspio pozvati pomoć zahvaljujući Appleovom glasovnom asistentu Siri.

Također, u svibnju ove godine jedan je muškarac preživio oružani napad zahvaljujući Appleovom telefonu koji se nalazio u prednjem džepu košulje – policajac koji je radio na slučaju medijima je rekao da bi muškarac poginuo da u džepu nije imao iPhone 5C.

Da je iPhone 'otporan na metke' pokazala je i nedavna situacija iz američkog grada Fresna koja je mogla završiti tragično, piše Zimo.co.

Prema izvještaju Fresnobeeja, jedan je student bio ispred svoje kuće kada mu je prišao nepoznati muškarac i rekao mu 'nešto što student nije razumio'.

Mladić se nije niti snašao, a kriminalac je izvadio pištolj i zapucao u njega, nakon čega mu je uzeo torbu s prijenosnim računalom i pobjegao.

Napadnuti student nije mogao vjerovati kako je, usprkos činjenici da je upucan iz blizine, prošao bez ikakvih ozljeda – napadač je pucao u donji dio tijela te je metak pogodio njegov iPhone 5S koji se nalazio u džepu hlača.

Telefon je, naravno, uništen, a da se nije nalazio u džepu hlača, mladić bi pretrpio teške ozljede tako da su jedine 'žrtve' ovog napada uništeni telefon i ukradeni prijenosnik.

Policija trenutno traga za napadačem koji je bio obučen u crno i nosio je crnu skijašku masku.

Kopirati
Drag cursor here to close