Appleovci na aparatima

iPhone 8 stiže tek dogodine?

Sci-Tech / Flash | 03. 05. 2017. u 20:16 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je suditi po nagađanjima Deutsche Bank analitičara i informaciji iz Focxconna, iPhone 8 trebao bi svjetlo dana ugledati tek početkom 2018. godine, a ne u rujnu ove.

Kao razlog se navodi ''nedostatak ključnih komponenti i tehnološki izazovi'', tako da bi ljubitelji Appleovih uređaja na jesen mogli dočekati iPhone 7s i iPhone 7s Plus koji bi trebali biti poboljšana verzija ''sedmice'' i iPhonea 7 Plus.

Iz Apple je najavljeno da će iPhone 8 biti najskuplji njihov smartphone u povijesti koji bi trebao imati totalno drugačiji dizajn od dosadašnjih modela. Jedino što je potvrđeno je to da će novi iPhone 8, kojeg Apple predstavlja povodom 10 godina od proizvodnje prvog iPhonea, imati OLED zaslon. 

Glasine koje mjesecima kruže kuloarima, spominju da će iPhone 8 imati i bežično punjenje te neke do sada neviđene opcije. Prema jednima, novi OLED zaslon će ići od ruba do ruba dok drugi spominju da bi zaslon mogao biti zakrivljen.

Prema izjavi poznatog analitičara Minh-Chi Kuoa, proizvodnja iPhonea 8 mogla bi početi tek u studentom, što znači da bi se u trgovinama mogao pojaviti početkom 2018. godine. 

Nitko ne podigne toliko prašine u svijetu smartphonea kao Apple koji često zna u javnost ''slučajno'' pustiti neke detalje vezane za novi uređaj kako bi opipali bilo kupaca dok brojni analitičari imaju svoje teorije o svemu tome. 

No, za sada možemo samo nagađati, a kroz sljedećih nekoliko mjeseci znat ćemo koji je analitičar imao pravo, a koji je ''promašio''.

Kopirati
Drag cursor here to close