BEST grupe

Inženjersko natjecanje "EBEC Balkan" u Mostaru od 5. do 8. svibnja

Sci-Tech / Flash | 01. 05. 2017. u 09:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić"- BEST Mostar organizira regionalno inženjersko natjecanje "EBEC Balkan", koje će se održati u Mostaru od 5. do 8. svibnja 2017.

"EBEC Balkan" organiziraju lokalne BEST grupe iz Beograda, Novog Sada, Niša, Skoplja, Mostara i Podgorice. Okuplja 48 natjecatelja, pobjednike lokalnih rundi iz navedenih gradova, navodi se u priopćenju iz EBEC-a Balkan.

European BEST Engineering Competition - EBEC je projekt Udruge Studenata Tehnike Europe BEST, neprofitne i apolitičke organizacije koja povezuje studente i osigurava njihovu suradnju, edukaciju i razmjenu. Lokalne BEST grupe postoje na 94 sveučilišta u 32 države, a vodi ih preko 3.500 članova. Cilj natjecanja je okupiti najbolje studente inženjerskih znanosti u Europi.

Samo natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: Case Study i Team Design. Team design je jedno od najpopularnijih i najkreativnijih kategorija studentskih natjecanja i podrazumijeva rješavanje određenog inženjerskog problema konstruiranjem fizičke sprave koja vrši zadanu funkciju kao što su dizalica, katapult i letjelica.

S limitiranim resursima i vremenom studenti trebju koristiti svoje znanje i da u timu od četiri sudionika konstruiraju traženu spravu. Napravljeni stroj testiraju pred publikom i stručnim žirijem. Case study je druga kategorija natjecanja. Sudionici imaju zadatak riješiti tehničkomenadžerski problem koji je stvaran ili čest korporativni problem, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close