EESTEC

Internacionalna radionica pod nazivom eMovie Academy u Sarajevu

Sci-Tech / Flash | 11. 08. 2016. u 12:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje studenata elektrotehnike Europe EESTEC, Lokalni odbor Sarajevo ove godine od 12. do 19. kolovoza organizira internacionalnu radionicu pod nazivom eMovie Academy.

Zahvaljujući suradnji sa istaknutim stručnjacima iz svijeta filma, grafičkog dizajna i srodnih područja,15 gostiju iz cijele Europe će biti u prilici da se kroz predavanja koja će se održati u prostorijama Networks-a i praktični dio radionice, koji će se održati u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, upoznaju sa najnovijim trendovima na polju filma. U prvom dijelu radionice će imati priliku slušati predavanja o najaktualnijim temama koje uključuju: historijat i organizaciju filma, scenarij, režiranje, produkciju i editing u posebnim softverskim alatima namijenjenim za to.

Nakon predavanja sudionici će primijeniti stečeno znanje rješavajući konkretne zadatke. Točnije, sudionici će, podijeljeni u timove, kreirati svoje vlastite kratke filmove i to koristeći moderne tehnologije poput dronova i GoPro kamera. Na samom kraju će biti proglašen tim koji je najuspješnije obavio postavljene zadatke.

Osim akademskog dijela radionice, za goste iz Europe planiran je i niz izleta i obilazaka sa ciljem da upoznaju naš grad, njegovu kulturu, povijest i noćni život. Druženje sa studentima iz drugih zemalja daje priliku za stjecanje novih poznanstava i razmjene iskustava.

Na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, EESTEC je osnovan 2007. godine i treći je najuspješniji Lokalni odbor od 53 ogranka ovog Udruženja koji djeluju diljem Europe. Tijekom 7 godina svog djelovanja EESTEC LC Sarajevo je realizirao 14 internacionalnih razmjena i stručnih radionica tijekom kojih je ugostio studente iz cijele Europe.

Sve projekte realizira preko stotinu članova - volontera, ambicioznih studenata i studentica elektrotehnike. Upravo veliki broj njih je preko EESTEC mreže imao priliku da sudjeluje u stručnim radionicama, seminarima i razmjenama širom Europe. Na taj način razvijaju shvaćanja o načinu poslovanja, ostvaruju međunarodne kontakte, te dobivaju bolju predstavu o izazovima rada u industriji.

Kopirati
Drag cursor here to close