Prve glasine

Huawei Mate 10 stiže s četiri kamere i tankim rubovima oko ekrana?

Sci-Tech / Flash | 26. 06. 2017. u 07:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nasljednik prošlogodišnjeg Huaweijevog Mate 9 phableta očekuje se na tržištu tijekom ove jeseni, a sada stižu i prve glasine o njegovim značajkama.

Novi Mate 10 bi prema svemu sudeći trebao donijeti veliki 6-inčni zaslon s tankim rubovima oko samog zaslona, s time da bi odnos između zaslona i kućišta trebao iznositi oko 89%.

Pritom valja napomenuti da bi se ovaj put senzor otisaka prstiju trebao nalaziti s prednje strane za razliku od Mate 9 modela čiji se senzor otisaka prstiju nalazio sa stražnje strane, javlja Bug.hr.

Zasad nije poznato da li će senzor otisaka prstiju biti implementiran u obliku klasične fizičke tipke ili putem tehnologije koje će dobiti zamah tek u budućnosti, implementacijom senzora unutar samog zaslona.

Što se tiče fotografske komponente, Mate 10 bi trebao zadržati dvostruku stražnju kameru uz dodatak dvostruke prednje kamere što je promjena u odnosu na Mate 9, koji je imao samo jednu prednju kameru.

Srce hardverske komponente trebao bi biti novi HiSilicon Kirin 970 čip, dok bi operativni sustav trebao biti Android 7.1.1 Nougat u kombinaciji s Huaweijevim EMUI sučeljem.

Kopirati
Drag cursor here to close