Neum

HT Eronet na Microsoft NetWork konferenciji predstavit će cloud usluge

Sci-Tech / Flash | 14. 03. 2017. u 12:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija HT Eronet kao telekomunikacijski sponzor najveće tehnološke konferencije u BiH - Microsoft NetWork, koja će ove godine biti održana u Neumu od 19. do 21. travnja, predstavit će cloud usluge koje se tiču sigurnosti podataka i dostupnosti usluga.

Član Uprave HT Eroneta i izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk kazao je danas na press-konferenciji u Sarajevu da je HT Eronet ne samo dio IT zajednice, već kroz svoje cloud usluge i prilagođene modele prodaje krajnjim korisnicima, postaje predvodnik u ICT segmentu usluga.

"Naš ključni cilj u segmentu ICT usluga je kreirati osnovicu za prijenos najnovijih tehnologija iz svijeta i implementaciju kroz dostupne usluge u Bosni i Hercegovini", kazao je.

Ruk naglašava da su ranijih godina na konferencijama promovirane cloud usluge koje su u međuvremenu unaprijeđene dodatnim mogućnostima o kojima će na tom skupu u Neumu biti informirani i potencijalni korisnici.

"Kao i u prethodnim godinama, za ovogodišnju konferenciju HT Eronet je pripremio promociju novih usluga. Ovoga puta radit će se o cloud uslugama koje se tiču sigurnosti podataka i dostupnosti usluga", dodao je.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija zahvalio je dugogodišnjem partneru i telekomunikacijskom sponzoru HT Eronetu za podršku koju pruža pri organizaciji NetWork konferencije za koju kaže da osim mogućnosti za promociju kompanije i usluga omogućava i ostvarivanje novih poslovnih kontakata.

Kako je naglašeno proces digitalizacije od poduzeća zahtijeva brze i korjenite promjene, a HT Eronet svojom dosadašnjom ekspertizom, kao i aktiviranjem svojih partnera, može korisnicima ponuditi neophodnu pomoć u procesu digitalne tranzicije.

Pri tome, HT Eronet korisnicima osigurava ključne infrastrukturne osnove, preuzimajući troškove kapitalnih ulaganja na sebe, a što je jedna od ključnih barijera u brzini implementacije digitalizacije u poduzećima.

Centralne teme ovogodišnje konferencije Microsoft NetWork su proces digitalne transformacije i cybersecurity. MS NetWork 7 sudionicima će ponuditi više od 80 predavanja iz oblasti Microsoft tehnologija, sigurnosti IT okruženja i transformaciji poslovnih procesa iz šire regije.

Prva MS NetWork konferencija održana je 2011. u Banja Luci i tada je bilo 250 sudionika, MS NetWork 6 konferencija ih je okupila oko 730 iz različitih branši. To pokazuje koliko značaj te konferencije raste.

Kopirati
Drag cursor here to close