Društvene promjene

Hrvatska: Internet postao važniji od televizije

Sci-Tech / Flash | 17. 04. 2016. u 14:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema upravo objavljenim podacima istraživanja agencije Ipsos i 24sata, Internet je u Hrvatskoj postao najjači i korisnicima najbitniji medij. Time je po prvi puta prestigao tradicionalni prvi izbor domaćih korisnika, televiziju.

Podaci dobiveni ovim istraživanjem kažu kako 61% Hrvata koristi Internet kao glavno sredstvo informiranja, dok je za njih tek 29% televizija prvi izbor.

Internet prednjači u kategoriji "informacije koje se ne mogu pronaći nigdje drugdje" – 66% ispitanih reklo je da takve informacije nalazi online, a samo 20% na televiziji, piše Bug.hr.

Kad je riječ o povjerenju, 40% Hrvata vjeruje Internetu, a njih nešto manje televiziji, 38,4%. Internet je gotovo tijekom cijelog dana medij koji Hrvati najviše koriste. 45% ispitanika provodi više od četiri sata online, a dok istovremeno tek 10% ispitanih gleda televiziju više od četiri sata.

Jedino vrijeme kada se televizija više gleda jest predvečer, no i tada Internet ima svoje svijetle trenutke. Za vrijeme reklama na televiziji, oko 22% ispitanika u Hrvatskoj ponovno se vraća – surfanju.

Istraživanje je provela agencija Ipsos na reprezentativnom uzorku od 800 ispitanika, u trajanju od 10. do 20. ožujka ove godine.

Za osiguravanje reprezentativnosti uzorka, kombinirani su online upitnici s osobnim intervjuima u domaćinstvima.

Kopirati
Drag cursor here to close