Znanstveni skup

Hercegovina je zemlja umnih ljudi

Sci-Tech / Flash | 09. 12. 2015. u 11:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak i subotu, 11. – 12. prosinca 2015. godine, u Mostaru, u zgradi Vlade Federacije BiH (Kongresna dvorana), biti održan Znanstveni skup 'Hercegovački znanstvenici i tradicija istraživanja u Hercegovini', u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Univerziteta 'Džemal Bijedić' Mostar, Arhiva HNK Mostar i Muzeja Hercegovine Mostar. Svečano otvaranje Skupa planirano je za 9:30 sati.

Hercegovina je zemlja umnih ljudi i duge, višestoljetne tradicije istraživanja, a znanost i istraživanje su svoj institucionalni oblik dobili osnivanjem visokoškolskih i znanstvenih ustanova, čiji su rezultati našli praktičnu primjenu u različitim područjima društvenog i gospodarskog života. Stoga je i cilj Znanstvenog skupa dati doprinos istraživanju i valorizaciji ovog još uvijek nedovoljno osvijetljenog segmenta hercegovačke prošlosti.

Inače, ovaj dvodnevni znanstveni skup održava se u sklopu Programa obilježavanja 100. godišnjice rođenja profesora Hivzije Hasandedića, kojim povodom će u četvrtak, 10.12.2015. godine, u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 19:00 sati, biti i predstavljena knjiga 'Sidžil mostarskog kadije'.

Također, nakon što Skup završi s radom, u subotu, 12. prosinca 2015. godine, s početkom u 12:30 sati, bit će upriličena ceremonija proglašenja i dodjele nagrada učenicima srednjih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije koji su sudjelovali na Nagradnom nazječaju Arhiva HNŽ-a o kulturno-povijesnim temama.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close